Bijbelkring

Zondagmorgen lezen we met elkaar uit de bijbel. In de week die daaraan voorafging heb ik nagedacht over deze bijbelteksten. Wat hebben ze met elkaar te maken? Welke onderwerpen komen aan de orde? En wat zeggen ze ons in deze tijd. Ik denk zelf daarover na, lees wat anderen daarover gezegd hebben, praat met mensen die toevallig op mijn pad komen en zo komt langzamerhand de preek tot stand.

De teksten voor de zondag worden vooraf in het kerkblad gepubliceerd. Misschien bereidt u zich voor op de dienst en leest u de teksten alvast. Maar misschien zou u wel met mij van tevoren over die teksten willen nadenken. De vragen willen stellen die de tekst bij u oproept. Of met elkaar op zoek gaan naar de betekenis van de tekst in deze tijd.

Mij lijkt het goed om dat een paar keer per jaar met elkaar te doen. Ik stel voor dat we in het najaar drie keer bij elkaar komen en in het voorjaar ook. We vormen een groep voor avonden en een groep voor overdag. Nadere informatie volgt in het kerkblad.

Inlichtingen: ds. P.J. Huiser (Pieter),