• Actueel

Versoepelingen: meer kerkgangers toegelaten tijdens de dienst

Beste gemeenteleden,

De afgelopen weken zijn er gelukkig versoepelingen gekomen van de corona-maatregelen. De kerkenraad heeft besproken wat dit voor de Vredeskerk zou kunnen betekenen, in het bijzonder voor de kerkdiensten. Ik ben heel blij dat ik u het volgende kan vertellen:

• We kunnen weer maximaal 80 kerkgangers toelaten tijdens de dienst. Dit aantal is veilig genoeg om toch 1,5 meter aan te kunnen houden.
  • U dient zich vooraf nog wel op te geven voor het bijwonen van de kerkdienst, en dat geldt ook voor de kinderen die naar de kindernevendienst en oppas gaan, en voor de jongeren van de jeugdkapel. Zie hiervoor de website van de Vredeskerk.
  • Er hoeft in de kerk geen mondkapje meer gedragen te worden.
  • U zult nog wel een plaats toegewezen krijgen door de dienstdoende diaken, en u wordt verzocht bij binnenkomst uw handen te reinigen.
  • Voorafgaand aan de dienst zullen de klokken weer geluid worden.
  • Gedurende de maand augustus zullen de liederen nog grotendeels voor ons gezongen worden. Aan het eind van de dienst zullen de responsies op de voorbeden, het Onze Vader en het Slotlied door de gemeente meegezongen kunnen worden. Neemt u uw liedboek mee.
  • Na afloop van de dienst is het weer mogelijk om samen koffie te drinken! Wilt u tijdens het koffie drinken zelf letten op het houden van 1,5 meter afstand?

Wat zal het fijn zijn om met meer mensen samen te komen en om samen na te praten met een kopje koffie of thee of een beker limonade. U en jij  bent van harte welkom, we hebben jullie gemist!

Aleid Callenbach,
voorzitter kerkenraad Vredeskerk