Komende diensten/activiteiten

Hits : 114
Contact Edith Schuiling
Inleider: Bert Paasman uit Ermelo
De kleurrijke, adellijke familie Van Haersma de With bezat een groot aantal landgoederen op de Veluwe zoals Salentein, De Berencamp, Appel, Volenbeek, Gerven, Hell, met vele historische boerderijen, die bekend stonden als ‘Het land van de jonker’. Door een erfenis kwam ook het landgoed De Poll en Nijenbeek aan de IJssel in hun bezit. Zij wilden dit bezit onaangetast overdragen aan de volgende generaties, en deden dat, bijgestaan door een schare aan pachters met hun meiden en knechten, hun bos- en veldarbeiders, ambachtslieden, jachtopzieners, rentmeesters en dagloners. Nijkerk en Putten zijn tientallen jaren het centrum van dit jonkerland geweest. Jonker Maurits en zijn zoon Willem van Haersma de With in Nijkerk, jonker Jan van Haersma in Putten en zijn neef jonker Frits Schimmelpenninck, kleurrijke figuren. Zij bezaten ook het kerkje van Driedorp met de bekende kosteres Chrisje van Norden.
Info: Edith Schuiling (033-2457393)
Locatie Kruiskerk, Venestraat 44