Komende diensten/activiteiten

Zondag 15 September 2019, 10:00
Hits : 141

“Een goed verhaal”

Startzondagen van de Vredeskerk zijn traditiegetrouw feestelijk en bieden alle gelegenheid om elkaar te ontmoeten, verhalen uit te wisselen en mensen te spreken die je anders niet zo snel treft.

In deze publicatie wat meer uitleg over het programma.

Dit jaar wordt in de feestelijke, korte kerkdienst op creatieve wijze met medewerking van verschillende gemeenteleden een prachtig Bijbelverhaal vertolkt. Na de kerkdienst drinken we koffie en genieten daarbij van door gemeenteleden gebakken lekkers (Mattheuszaal en buiten).

Dan zijn er verschillende activiteiten, waar je vrij aan deel mag nemen als je het leuk vindt.

In de Marcuszaal is er voor alle leeftijden een creatieve (schilder)activiteit, passend bij “Een goed verhaal’.

Verspreid door kerkzalen en kerktuin is een prachtige puzzelspeurtocht uitgezet, waarbij je aan de hand van kunstafbeeldingen je kennis van Bijbelverhalen kunt testen.

Heel blij zijn we dat de Droomkeuken af is! De kerkrentmeesters zullen de keuken na de koffie officieel overdragen aan de kerkenraad. De zogenaamde Bouwgroep wil ook graag zelf de keuken uitproberen: zij bakken patat, kleine pannenkoekjes en serveren ijs(!); de kookgroep van Samen-Eting serveert “Gerechten met een verhaal” in de Mattheuszaal.

We zullen in de Lucas/Johanneszaal (en hopelijk buiten) een restaurant inrichten, waar je kunt eten, met op de tafels spellen om met elkaar in gesprek te komen en verhalen uit te wisselen.

Voor de kinderen is er weer een springkussen en de kinderoppas organiseert activiteiten eromheen. De kinderen kunnen buiten bij het uitgiftevenster patat, pannenkoekjes en ijs halen. Wij vragen de ouders bij het springkussen zelf toezicht te houden.

Jongeren kunnen schilderen, spellen spelen (bezet bijvoorbeeld samen een eigen chilltafel in het restaurant), en natuurlijk ook “een frietje scoren” .

Zo hopen we voor elk wat wils te bieden en met elkaar een mooie start te maken van het nieuwe seizoen!