Avondgebed 26/3/2020 online beschikbaar

Een avondgebed op internet
Sinds afgelopen week is ons leven drastisch veranderd. Iedereen merkt daar iets van. Als gemeente ondervinden wij bijvoorbeeld de veranderingen in hele andere manieren van kerkdiensten en avondgebeden. We komen niet meer bij elkaar in een ruimte van steen, maar in een ruimte van geloof. Daarin zijn we met elkaar verbonden.
Zoals u hebt gemerkt worden de kerkdiensten live uitgezonden via www.kerkdienstgemist.nl . Op de donderdagen in de veertigdagentijd was een reeks avondgebeden gepland. Ook zij krijgen een andere vorm. Zij zullen van tevoren opgenomen worden. Hans van Haeften zal deze avondgebeden muzikaal omlijsten. Zelf zal ik de Schriftlezing, een gebed en een meditatie verzorgen. Zo bereiden wij ons op een andere manier voor op Pasen.

Hans van Haeften speelt op de piano en het orgel. Margriet van de Kaa zingt, Hans begeleidt haar.
Het avondgebed van 26 maart zal beginnen met een improvisatie van Hans. Daarna horen we Psalm 122: 1 en 3, gezongen door Margriet. We lezen uit het evangelie van Johannes 6: 15. Tijdens de muzikale meditatie na de lezing speelt Hans “Ich ruf zu dir Herr Jesu Christ” BWV 639 van Johann Sebastian Bach. Margriet zingt Lied 546: 1, 3, 4, 5. We bidden, afgesloten met het Onze Vader. Daarna zingt Margriet Lied 242: 1, 4 en 5. Na de zegen speelt Hans “Wen wir in höchsten Nöten sein” BWV 641, uit het Orgelbüchlein van Johann Sebastian Bach.
We wensen u alle goeds bij het luisteren naar deze avondgebeden.

Klik hier om het avondgebed van donderdag 26 maart 2020 te beluisteren!

ds. Pieter J. Huiser

 

 

  • Laatste update op .