Een gesprekskring: Leven als gelovige

Misschien gebeurt het je wel eens: in je gezin, op je werk, op school, of op de sportvereniging stuit je op situaties of vragen waar je als gelovige niet zo goed raad mee weet. Natuurlijk is er wel een oplossing, natuurlijk heb je wel een idee wat je zou kunnen doen, maar je hebt ook de indruk dat deze situatie jou als gelovige voor een vraag of dilemma zet. Op je werk kom je in een situatie waarin je iets moet doen waar je het niet mee eens bent. Of je bent mantelzorger. En het lijkt wel of er steeds meer van je gevraagd wordt. Waar trek je een grens, en hoe doe je dat? Maar je vraagt je ook af: wat moet ik hiermee als Christen?

Vaak probeer je daar zelf, of in gesprek met familie of vrienden een antwoord op te vinden. Ik denk echter dat je niet voor niets lid bent van de Vredeskerkgemeente. Ik zie die als een open plek waar je dit soort vragen als gemeenteleden met elkaar zou kunnen bespreken. Niet omdat een ander een antwoord op jouw vragen zou weten. Sterker nog: dat is zelfs heel onwaarschijnlijk. Maar omdat dit een plek kan zijn waar je je gedachten met andere gemeenteleden zou kunnen delen. Om met elkaar open te staan voor de vraag die in deze situaties op ons afkomt. En daarin ons met elkaar af te vragen: wat betekent het dat ik probeer Christen te zijn?

Lijkt zo’n kring u iets? Ik stel me voor dat u mij dan vooraf mailen of belt met vragen die voor u spelen. We komen vier keer bij elkaar: 2 keer een avond in het najaar, en 2 keer een avond in het voorjaar.

Inlichtingen: ds. P.J. Huiser (Pieter),
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Laatste update op .